Asumispalvelut

Tarjoamme Karjalohjalla, luonnonkauniin Puujärven rannalla ympärivuorokautista, autettua ja ohjattua asumista aikuisille kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Alueella on viisi tilavaa asumisyksikköä, joissa asumispaikkoja on yhteensä 27. Talot ovat 4-8 henkilön koteja, joissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja käytössä on suuret yhteiset tilat. Jokaisessa talossa on oma sauna.

Talojen remontit omien, henkilökohtaisten wc-tilojen rakentamiseksi aloitettiin v. 2019 ja kaksi taloista valmistui samana vuonna. Vuonna 2021 remontoitiin yksi talo ja vuoden 2022 alussa aloitettiin yhden talon remontti. Muiden talojen remonttien on suunniteltu valmistuvan 3 vuodessa. Uusissa tiloissa on huomioitu esteettömyys. Pipolakodin piha-alue on iso ja turvallinen myös itsenäiseen ulkoiluun. Asukkaiden käytössä on tilava ja esteetön rantasauna.

Lähikauppa on 3 kilometrin päässä. Asioimis- ja ostosmatkoilla käymme Lohjalla tai Salossa. Pipolakodissa on käytössä oma 9-paikkainen auto, mikä mahdollistaa myös yhteisten retkien tekemisen.

Palvelussamme otamme huomioon asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Palvelu on asiakaslähtöistä ja yksilöllistä ja tapahtuu kuntouttavalla työotteella. Jokaisella asiakkaalla on tavoitteelliset palvelusuunnitelmat, joiden mukaan toimimme. Jokaisen asiakkaan päätöksentekoa tuetaan aktiivisesti. Huomioimme asiakkaan omat toiveet ja tarpeet. Kannustamme oppimaan uutta ja vahvistamme ja ylläpidämme jo opittuja taitoja. Palvelu on omavalvontasuunnitelman mukaista. Tilat ovat valtaosin esteettömät. Yhteistyö omaisten kanssa on kiinteää.

Meillä on koulutettu, pysyvä ja sitoutunut henkilökunta, mikä mahdollistaa yksilöllisen ja päivittäisen avun saamisen. Asukkaita avustetaan ja ohjataan arjessa päivittäisissä toiminnoissa kuten peseytymisessä, hygienian hoidossa, wc-käynneissä, ravitsemuksen toteutumisessa, ulkoilussa, siivouksessa, vaatehuollossa, pyykin pesussa sekä raha-asioiden hoidossa. Henkilökunnan läsnäolo alueella on ympärivuorokautista.

Tavoitteena on asiakkaan pärjääminen mahdollisimman omatoimisena. Jokaisella asiakkaalla on mahdollisuus sosiaaliseen kanssakäymiseen muiden asiakkaiden kanssa mutta halutessaan voi vetäytyä omaan rauhaan omaan huoneeseen.

Järjestämme tapahtumia ja tilaisuuksia, esim. vuodenaikojen juhlia, joihin kutsumme myös omaisia ja ystäviä. Käymme myös muualla tapahtumissa, esim. näyttelyissä ja konserteissa.

Pipolakodissa tarjoamme asiakkaillemme mielekkään arjen ja juhlan kodin tunnelmassa.